Våra experter

Läs vad våra partners och specialister säger om hållning och om att använda Swedish Posture's produkter som ett komplement till annan träning och rörelse för att få bättre hälsa och motverka dålig hållning.

Ryggbesvär tillsammans med psykisk ohälsa utgör 60 % av all sjukfrånvaro, vilket innebär stora kostnader för företag och organisationer.

Markus Odenhammar
Fysioterapeut

Markus Odenhammar

Yrke: Naprapat på Agilokliniken
Land: Sverige

En bra hållning har många fördelar. Med Swedish Postures produkter kan jag hjälpa mina patienter även mellan och efter mina behandlingar.

• Jämn belastning för ryggradens leder leder till minskad risk för statisk spänning/smärta. .
• Jämn belastning på ryggradens diskar (minskar risk för diskbuktning/bråck)
• Minskad risk för musarm, domningar i händer, sockerdricka i underarm/hand.
• Minskad risk för axelbesvär som stelhet, smärta, impingement, rotator-cuff-besvär, slemsäcksinflammation (bursit).

Linda Carlsson, postural therapist
Dipl. Postural Terapeut

Linda Carlsson

Yrke: Dipl. Postural Terapeut
Land: Sverige/Spanien

Som postural terapeut arbetar jag med att ta fram individuella träningsprogram som ger en bättre hållning vilket också leder till bättre hälsa. Postural terapi är ett sätt att återställa kroppens normala funktion, såväl som dess förmåga att röra sig fritt och obegränsat utan smärta.

Gabriella Follin
Ergonom

Gabriella Follin

Yrke: Lic. Fysioterapeut och Ergonom
Land: Sverige

Mitt arbete som ergonom gör att jag besöker företag dagligen. Jag ser hur mycket människor påverkas negativt av att arbeta i dåliga arbetsställningar för länge och av att ha väldigt statiska yrken.

Jag rekommenderar alltid mina kunder att använda Swedish Postures produkter, men också att ändra sina rutiner. Jag påminner dem om att ta många pauser, stretcha och att helt enkelt bli medvetna om sin hållning.

Dr Lutz Graumann
Fysioterapeut

Dr. Lutz Graumann

Yrke: Lic. Fysioterapeut & Sportmedicin
Land: Tyskland

Reminder Hållningströja fungerar ungefär som Nietzsche’s superego – det är en konstant påminnelse för att du omedvetet ska bli mer medveten om din kroppshållning.

Bra hållning är räddningen för de flesta smärtsyndrom i rygg, nacke och huvud i vårt moderna samhälle. Ofta så startar ryggproblemen med en hållningsproblematik och bristen på rörelse och träning.

Dr. Christoph Gekle
Ortopedisk kirurg

Dr. Christoph Gekle

Yrke: Ortopedisk kirurg
Land: Tyskland

Jag kan varmt rekommendera Swedish Postures produkter för hållningen till någon som har mycket värk i rygg och axlar och ofta hamnar i krummande och ohälsosam hållning. På kliniken används hållningsselar i förebyggande syfte till axelpatienter med impingementsyndrom för att förhindra kirurgi. Vi som team använder dem också under arbetsdagen och vid sportaktiviteter för att bli mer medvetna om vår hållning. Det gör verkligen skillnad.

Lic. Kiropraktor

Hanne Kine Lauritzen

Yrke: Lic. Kiropraktor
Land: Sverige/Norge

Jag möter många kunder dagligen och jag skulle faktiskt säga att dålig hållning är västvärldens epidemi. På grund av stress, alltför många timmar framför digitala enheter och brist på rörelse lider många människor av konstant ryggsmärta och dålig hållning. Jag rekommenderar alltid Swedish Postures produkter som ett komplement till mina behandlingar och för att mina klienter ska använda dem mellan våra möten. De är perfekt med påminnelser! Medvetenhet är superviktigt för att kunna förbättra kroppsshållningen