Våra experter

Se vad våra partners och specialister säger om hållning och om att använda våra produkter som ett komplement till annan träning och rörelse för att få bättre hälsa.

Ryggproblem utgör tillsammans med psykisk ohälsa 60 % av all sjukfrånvaro, vilket innebär stora kostnader för företag och organisationer.

Markus Odenhammar, sjukgymnast
Fysioterapeut

Markus Odenhammar

Yrke: Fysioterapeut på Agilokliniken
Land: Sverige

En god hållning har många fördelar. Med Swedish Posture-produkter kan jag hjälpa mina patienter även mellan och efter mina behandlingar.

- En jämn belastning på ryggradslederna leder till minskad risk för statiska spänningar/smärta.
- Jämn belastning på ryggradens diskar (minskar risken för diskbråck/bråck).
- Minskad risk för musarm, domningar i händerna, sockerdricka i underarm/hand.
- Minskad risk för axelproblem som stelhet, smärta, impingement, rotatorcuffproblem, slemhinneinflammation (bursit).

Linda Carlsson, postural therapist
Dipl. Postural Terapeut

Linda Carlsson

Yrke: Dipl. Postural Terapeut
Land: Sverige/Norge

Som postural terapeut arbetar jag med att utveckla individuella träningsprogram som ger en bättre hållning, vilket också leder till bättre hälsa. Postural terapi är ett sätt att återställa kroppens normala funktion samt dess förmåga att röra sig fritt och obegränsat utan smärta.

Gabriella Follin, ergonom
Ergonomist

Gabriella Follin

Yrke: Fysioterapeut och ergonom
Land : Sverige

Mitt arbete inom ergonomi gör att jag dagligen besöker företag. Jag ser hur mycket människor påverkas negativt av att arbeta i dåliga arbetsställningar för länge och av att ha mycket statiska yrken.

Jag rekommenderar alltid mina kunder att använda Swedish Postures produkter, men också att ändra sina rutiner. Jag påminner dem om att ta många pauser, stretcha och helt enkelt bli medvetna om sin hållning.

Dr Lutz Graumann, doktor
Fysioterapeut

Dr Lutz Graumann

Yrke: Fysioterapeut och idrottsmedicinare
Land : Tyskland

Posture Reminders fungerar ungefär som Nietzsches superego - det är en ständig påminnelse om att du omedvetet bör bli mer medveten om din hållning.

God hållning är livlinan för de flesta rygg-, nack- och huvudvärkssyndrom i vårt moderna samhälle. Ofta börjar ryggproblemen med ett hållningsproblem och brist på rörelse och motion.

Dr. Christoph Gekle
Orthopedic Surgeon

Dr. Christoph Gekle

Yrke: Ortopedisk kirurg
Land: Wuppertal, Tyskland

Jag kan varmt rekommendera Swedish Postures produkter för hållningen till någon som har mycket ont i rygg och axlar och ofta hamnar i en krokig och ohälsosam hållning.

På kliniken används hållningsselen i förebyggande syfte för axelpatienter med impingement syndrom för att förhindra operationer. Vi i teamet använder dem också under arbetsdagen och vid idrottsaktiviteter för att bli mer medvetna om vår hållning. Det gör verkligen skillnad.

kiropraktor
Lic. Chiropractor

Hanne Kine Lauritzen

Yrke: Lic. kiropraktor
Land: Sverige/Norge

Jag möter många kunder dagligen och jag skulle faktiskt säga att dålig hållning är en epidemi i västvärlden. På grund av stress, för många timmar framför digitala apparater och brist på rörelse lider många människor av konstant ryggsmärta och dålig hållning.

Jag rekommenderar alltid Swedish Postures produkter som ett komplement till mina behandlingar och att mina kunder använder dem mellan våra möten.