Ryggont

Vi är inte skapade för att sitta på en stol dagarna i ända. Ryggont är en av de vanligaste orsakerna till smärtor och värk. Ryggproblem kan uppstå av olika skäl, men ofta uppstår de med tiden på grund av olyckshändelser, att man ramlar, eller att man lever ett stillasittande liv med dålig hållning och svaga muskler.

lower back pain ryggont
tens-ems pain relief
Nervsmärta

Ischias

Vad är ischias?

Ischiasnerven löper från ryggraden i höftnivå ner i fötterna och den kan vara irriterad eller sitta i kläm. Smärtan sitter vanligtvis i ländryggen och går i huvudsak ner i benen. Ibland upplever man domningar och muskelsvaghet.

Hur ischias behandlas och förebyggs.?

Vårt Stabilize ryggbälte ger extra stöd åt ländryggen som kan upplevas som väldigt skönt. Det är också viktigt att stärka magmusklerna, stärk coren med hjälp av vårt Mini Gym

Swedish Posture Stabilize
massage gun mini lower back
Ryggskott

Stark smärta i ryggen

Vad är ryggskott?

Ryggskott är en plötslig och stark smärta i ländryggen när ryggen har "låst sig" med muskelkramp och begränsad rörelseförmåga. Ibland kan man uppleva en smärta som strålar ner i benet, s.k. lumbagoischias.

Hur man behandlar och förebygger akut ryggont?

Använd Trainer 3 in 1för att tänja lite lätt eller ligg ner på Back Stretch för att sträcka ut ryggen.

Massage Pillow for recovery
nackont
Muskelsträckning

Nackspärr

Vad är nackspärr?

Nackspärr innebär att du plötsligt får kramp i nackmusklerna. Det gör ont och du blir stel i nacken. Besvären brukar gå över av sig själv. Besvären kan komma när du har gjort en häftig rörelse med huvudet eller har sovit i en obekväm ställning. Ibland finns det ingen tydlig orsak. Du har kramp och ont samtidigt som du får svårt att röra på huvudet. Vanligtvis är det svårare åt ena hållet. Det kan göra mycket ont när du försöker vrida på huvudet. 

Hur behandlar man nackspärr?
För de flesta går smärtan i nacken över av sig själv inom några dagar eller en vecka.

Värme kan ofta minska smärtan. Du kan till exempel vira en halsduk runt halsen eller använda en värmedyna, ta till exempel vetekudden från vårt ländryggsbälte Stabilize. En varm dusch eller ett varmt bad kan också kännas skönt och lindra smärtan.

Det är lätt att tro att kroppen läker bäst när den vilar, men kroppen trivs när den får röra på sig. Den ökade blodcirkulationen har en positiv effekt på hela kroppen och gör läkningen snabbare. Man ska försöka undvika rörelser som gör ont, men annars ska man röra sig så mycket man kan. Använd Trainer för att sträcka ut kroppen och TENS-EMS elektrisk terapi för smärtlindring.

Hur förhindrar man stel nacke?
Genom att inte röra sig i för snabba rörelser, lyfta för tungt i fel position eller sova med ett kallt drag från fönstret. Det är också viktigt att hålla sig aktiv och regelbundet träna och stretcha musklerna så att de inte är för spända. Använd Mini Gym för rolig hemmaträning.

stabilize back belt
huvudvärk
Ryggont

"Vanlig" ryggsmärta

Den vanligaste typen av ryggsmärta är smärta i nedre delen av ryggen. Smärta i ländryggen börjar ofta med svag, gradvis ökande smärta och en känsla av trötthet. Lumbago kallas ofta för "vanlig ryggsmärta".

Vad orsakar ryggont?
Det finns många olika orsaker till ryggsmärtor. Du står för mycket, lever ett stillasittande liv, tränar på fel sätt, tränar för lite, har svaga rygg- och bålmuskler, är överviktig. Det är inte möjligt att säga en orsak till lumbago.. 

Hur förebyggs/behandlas "vanligt" ryggont?
Ett tips är att använda vår balanssits för att stärka kroppen samtidigt som du gör annat. När du upplever smärta är vår TENS-EMS  apparat också bra eller det stödjande ryggbältet Stabilize med värmeterapi

cold gel
neck pain man
Diskbråck

Smärta som strålar

Vad är diskbråck?

Diskbråck kommer sig av att en del av kotans innehåll kläms ut och nerven kommer i kläm. Smärtan kan vara svårartad och ta över ens tillvaro.

Hur man behandlar och förebygger diskbråck?

Sätt något kallt på ryggen och där du upplever smärta, som till exempel kylgel med aloe vera för att reducera svullnad och obehag.

Vårt Stabilize ryggbälte ger extra stöd åt ländryggen som också kan upplevas som väldigt skönt. Diskbråck kan behöva operation så kontakta alltid läkare.

Vår bästsäljare

Position Hållningsväst

Position är en bekväm och effektiv hållningsväst som förbättrar hållningen och ger stöd åt din länd-och bröstrygg. Hållningsvästen är unik tack vare elasticiteten som möjliggör rörelse och den extra längden som ger utmärkt stöd för din ländrygg.