france swedish posture shop german swedish posture shop

Säker betalning med Klarna   nöjda kunder Gratis leverans över 1100kr    fri frakt  Snabba leveranser

Frågor om din beställning

OJ DÅ, BLEV DET INTE RIKTIGT SOM DU TÄNKT DIG? 

Vill du göra ett byte eller en retur? Inga problem. Maila oss ditt ordernummer och en kort beskrivning av ärendet till [email protected] så hjälper vi dig och skickar en fraktsedel. Varan måste vara i perfekt skick; oanvänd, otvättad samt med alla originaletiketter kvar. Packa gärna din retur i ytteremballaget som kom med ordern. Returrätt 30 dagar från att din order levererats. 

1. Fyll i returformuläret.
2. Lägg varan och returformuläret i förpackningspåsen.
3. Fäst fraktsedeln på ytteremballaget och skicka via utfärdat postombud. 


 

 

Det tar 3-6 helgfria dagar.
Vi skickar våra ordrar antigen via DHL eller Postnord. Med DHL så är det spårbart och kommer till upphämtningsställe, med Postnord  är det icke spårbart men kommer direkt hem till brevlådan. Beror på produkt, geografi och tillgänglighet.

Klarna betalningslösning. Du kan tryggt och säkert betala via vår hemsida med kort, eller faktura.

Ja, i 30 dagar. Produkten ska inte ha använts mycket, bara provats.

Finns flera sätt att komma i kontakt med oss.

  1. Genom ett formulär på kontaktsidan.
  2. Via mail, [email protected].
  3. Besök oss på Facebook och skicka ett meddelande.
  4. Instagram går också bra att skicka meddelanden till oss på.
  5. Ring oss på: 0733-950032

Nej. Vi blir dagligen kontaktade av kunder som köpt från TrueFit Posture Corrector och det är inte vi. Vi tar inte emot några returer från TrueFit Posture. 

Vi, Posture® / Swedish Posture® står för kvalitativa, professionellt och ändamålsenligt utvecklade produkter med dokumenterad effekt för bättre hållning. All användning av Postures / Swedish Postures produkter syftar till att träna upp den egna hållningen och bidra till bättre beteendemönster och större kroppslig medvetenhet.

Frågor om vilken produkt du bör välja

Har du dålig hållning? Ont i axlarna? Gamnacke? Framåtroterade axlar. Kolla vilka produkter som skulle passa dig och som kan påminna dig att sträcka på ryggen! 

Har du ont i ländryggen, svanken, nedre delen av ryggen?  Kolla in vilka produkter som kan hjälpa dig!

Blir du trött i ryggen efter en dag sittandes eller ståendes? Behöver du ryggstöd? 
Kolla in vilka produkter som kan hjälpa dig!

Behöver du stärka upp din bål-coremuskulatur? Vill du ha en starkare kropp? Se vilka produkter som skulle passa dig! 

På varje produktsida hittar du en storlekstabell som utgår ifrån längd och vikt.

Om du alltid köper Medium i T-shirt tex så ska du även ta medium i vår hållningströja.

Är du mittemellan 2 storlekar ta den mindre.

Alla våra produkter är framtagna med experter inom området; sjukgymnaster, ergonomer, kiropraktorer, läkare och maratonlöpare. Produkterna är även testade på marknaden för att kunna säkerställa användarvänlighet och resultat.

Med 3D Qinematic Posture Scan har vi mätt effekterna före och efter användning av flera av våra produkter. Se de tydliga resultaten här:

Vi kan även luta oss mot forskning som utfördes under 6 veckors tid med daglig användning av Posture Flexi hållningsband.

Den övergripande slutsatsen i studien var att Posture Flexi  är en mycket användbar produkt för att påminna till en upprätt kroppshållning och för att lära sig att positionera kroppen korrekt när man sitter, står eller går. Läs hela avhandlingen här.

Välj den tidpunkt som passar dig bäst. Vissa använder Posture Flexi hållningsband när de går fram och tillbaks till jobbet, när de lagar mat, under lunchen eller när de tränar.

Passar även perfekt på kontoret, och kan diskret döljas under kavajen.

Använd ca 1 -3 timmar åt gången. Bättre ofta och kort än för länge i början så du vänjer dig vid känslan.

Posture Reminder T-shirt och Posture Feminine är mer subtila och ”drar” inte axlarna lika mycket bakåt så kan användas under en hel dag.

Träningsprodukterna väljer du helt själv när tiden finns till ett pass!

Framåtroterade axlar, svank, hängig rygg, skolios eller gamnacke? Hitta vilken hållningsprodukt som skulle passa dig bäst! 
hållningstyper

Vi, på den här hemsidan, säljer enbart Posture Flexi hållningskorrigerare. Posture Classic hittar man bara hos vissa av våra återförsäljare såsom Apotea och Apoteket.

Posture Classic hållningsband: Vår första version, den justeras baktill så måste göras innan man sätter på sig den.

Posture Flexi hållningsband: Kan justeras framtill med ett kardborreband när man har den på sig.

Enligt våra experter och partners så är den enda anledningen till att INTE använda våra produkter när man har smärta eller att det gör ont vid användning. Det ska INTE göra ont att bära tex Posture Flexi hållningsband, den ska enbart påminna dig att sträcka på ryggen. Därför, om du har smärtsamma problem i rygg och nacke bör du rådfråga en läkare eller sjukgymnast innan du använder Swedish Posture eller gör något annat hållningsförbättrande program.

Generella frågor om hållning

Sitter du ofta med framåtlutade axlar och böjd nacke när du jobbar, sms:ar eller surfar? Det är väldigt vanligt att glömma bort hållningen i sådana lägen, men det anstränger också lederna i axlarna, nacken och närliggande muskler. Genom att dra bak axlarna och sitta med ryggen rak så underlättar du trycket på dina leder.

En bra hållning hjälper inte bara muskler och leder att hålla sig mjuka och rörliga. Det underlättar också för att du ska kunna andas normalt.

Här har du 5 fördelar med att ha en bra hållning: 

1. Du får en bättre förbränning
Om du sträcker på dig får du automatiskt i dig mer syre vilket i sin tur gör att det ska kännas lättare när du tränar, speciellt när du yogar. Perfekt för förbränningen!

2. Du underlättar för dina leder
Ett klassiskt exempel på dålig hållning är så kallad ”sms-nacke”. När du sitter med nacken svagt böjd neråt anstränger du lederna i axlarna, nacken och närliggande muskler. Genom att sitta med nacken rak så underlättar du trycket på lederna.

3. Du stressar mindre
En rak rygg när du sitter ner kan användas som försvarsmekanism mot stress, det hävdar i alla fall University of Auckland. De forskade inom ämnet och ska ha kommit fram till att människor som sitter med rak rygg kände sig mer entusiastiska och starka efter att de gjort en uppgift de tilldelats. Medan de som satt med ryggen böjd kände sig rädda, nervösa och trötta.

4. Mindre huvudvärk!
Om du lider av mycket spänningshuvudvärk kan dålig hållning kan vara boven. När du sitter med krökt rygg kan nämligen nacke, övre ryggen och käken spännas – alla är vanliga orsaker till huvudvärk.

5. Ännu mer energi
”Om du står med optimal hållning tillåter du diafragman att jobba mer effektivt vilket gör att du andas lättare och mindre ansträngd” säger fysioterapeuten Alynn Dukart till sajten Women’s Health. Om du lutar dig framåt pressar du ihop din bröstkorg vilket försämrar din lungkapacitet och det blir svårare att andas. Sträck på dig och få den energi du förtjänar!

Ja! EN GOD HÅLLNING ÄR INTE BARA VACKERT, DEN KAN ÄVEN FÖRBÄTTRA DIN TEKNIK VID TRÄNING.

Varför är det bra med en god hållning vid träning?
Kort kan man säga att det ger bättre prestationer och minskad skaderisk. En bra hållning hjälper dig att få bättre teknik och position vid flera övningar på gymmet, som till exempel marklyft. Uppsträckt överkropp kan också förlänga steget och fördjupa andningen vid löpning. Med mer utsträckta bröstmuskler får du också bättre balans mellan fram- och baksidan.

Ja.

En australiensisk forskargrupp redovisade för något år sedan nedslående forskning om de dödliga konsekvenserna med alltför höga doser av stillasittande och nyligen publicerade en amerikansk forskargrupp rön kopplade till alltför mycket stillasittande och ökade cancerrisker. Ju längre stunder vi sitter stilla, desto större risk att vi drabbas av hjärtsjukdomar, diabetes, övervikt och andra kroniska sjukdomar.

Studierna pekar bara åt ett enda håll och det finns alltså all anledning att röra på sig. Det som är intressant är att kunskapen om mikrorörelsers betydelse under de senaste åren har utvecklas explosionsartat.

Forskningen visar att det är relativt enkelt att reparera den skada som alltför mycket stillasittande ger och det handlar inte om att man behöver gå ned i tuffa armhävningar och springa på stället tills man blir svettig. Nej, den nya forskningen och därmed också kunskapen handlar istället om att vara medveten om korta enkla rörelsers stora effekt.

Fyra grundtankar om stillasittande

  1. Stillasittande ökar risken för flera stora folksjukdomar oberoende av övrig fysisk aktivitet
  2. Stillasittande och fysisk aktivitet är två skilda beteenden
  3. De negativa kroppsliga svaren som följer av längre tid av stillasittande är inte enbart motsatsen till de positiva effekter som följer av fysisk aktivitet. D.v.s. vi kan inte ”rädda” oss genom att gå ut och spinga på kvällen – det går inte att kompensera upp det.
  4.  Personer som redan är otillräckligt fysiskt aktiva har sannolikt ännu högre risk för olika sjukdomsutfall om de dessutom är stillasittande en stor del av dagen

Ja det kan du. Det finns enligt lic. Postural terapeut Linda Carlsson många sätt att träna sig till en bättre hållning. Det vi ofta ser som hållningsträning är dock övningar som stärker stora muskelgrupper, vilket till synes ger en bättre hållning men kräver ett stort arbete för att upprätthålla. Man tränar upp musklerna för att orka att hålla kroppen i en bättre hållning under längre tid, men när muskeln sedan blir trött och slappnar av kommer kroppen att falla tillbaka till en dålig hållning igen. Med Lindas mer djupgående posturala övningar stärker du hållning för att alltid ha en bra hållning!

Linda har tagit fram ett antal övningar som stärker muskelgrupper som bidrar till en bättre hållning. En bra hållning innebär att öra, axel, höft, knä och fotled är i en rak linje ovanför varandra med en S-kurvatur i ryggraden. Framifrån ska axlar, höfter och knän vara parallella med varandra. Kroppen ska kunna stå avslappnat upprätt, utan medveten ansträngning.

Se 8 posturala övningar här. 

JA!

Tänk dig in i en situation där du mår riktigt bra, du har lyckats med något, du är frisk och du har inte ont någonstans. Ofta har kroppen då en tendens att sträcka på sig av sig själv. Den upprätta positionen minskar stresshormonerna, ökar testosteronet, förbättrar cirkulationen och kroppen har lättare att återhämta sig. Du är då inne i en positiv och uppåtgående spiral där hälsan påverkar hållningen som påverkar hälsan osv.

Tänk dig sedan in i en situation då du känner dig lite nedstämd, eller om du börjar bli förkyld. Kroppen har då istället en tendens att skjuta fram axlarna och sjunka ihop i en sämre hållning. Den dåliga hållningen försämrar cirkulationen, ökar stresshormonerna och gör det svårare för din kropp att återhämta sig. Spiralen pekar istället åt andra hållet.

Vår kropp är designad för rörelse och vi har som små barn en optimal hållning och rörelse. Men redan i skolåldern börjar detta förändras och förmågan att sitta, stå och gå på ett naturligt och avlastat vis försämras tyvärr gradvis. Många gånger leder detta till sämre funktion, stelhet, värk eller smärta.

Men vad är en bra respektive dålig hållning? Och vilka är de primära orsakerna till att många förlorar den naturliga hållning vi hade som barn?

Vad är dålig hållning?

För att tydliggöra vad som menas med en dålig hållning vill vi vända på det och istället förklara vad det innebär att ha en bra, naturlig och avslappnad hållning.

Först och främst bör alla leder vara i en bra position i förhållande till varandra. Sett från sidan kan man tänka sig att en rak linje löper genom öra, axel, höft, knä och fotled. Framifrån sett bör fötterna och knäna peka rakt fram, höften och båda axlarna vara jämna. En jämn belastning på båda fötterna och hela fotsulan.

Om hållningen ser ut på det sättet har man väl en bra hållning?

Ja och nej, kroppen är absolut i en bra position men det krävs också att rätt muskler arbetar för att bibehålla positionen. Om dessa “hållningsmuskler” gör sitt jobb på rätt sätt känns det helt avlastat att stå i den position beskrivits ovan.

Om en eller fler saker avviker från det vi nyss beskrivit har man per definition en dålig hållning.

Faktorer som påverkar hållningen

Det är en vanlig missuppfattning att hållningen är medfödd. Hållningsrelaterade besvär drabbar främst oss som bor i västvärlden, studier på människor i natursamhällen visar att de i princip inte lider av kronisk smärta.

De har en naturligt bra hållning och rörelsemönster och kan fördela den belastning kroppen utsätts för i olika situationer på ett optimalt sätt. Hur vi lever och använder kroppen verkar alltså ha en stor inverkan på hållningen.

Generellt sett är det tre olika faktorer som påverkar hållningen:

• Barn härmar vuxna

• För lite rörelse

• Vanor

Som nämndes i inledningen har små barn normalt en fin hållning och de rör sig på ett naturligt sätt.

Men tidigt börjar de härma och imitera oss vuxna och tar omedvetet efter mer eller mindre ofördelaktiga mönster. Till exempel kanske pappa går med fötterna utåt och då finns det en risk att barnet tar efter detta.

När vi sedan börjar skolan begränsas den naturliga rörelsen då vi behöver sitta stilla långa stunder under dagen. När vi inte underhåller kroppen med naturlig rörelse i vardagen försvagas “hållningsmusklerna” och mer ytlig muskulatur börjar kompensera för detta.

De muskler som tvingas ta över är inte designade för det och orkar inte jobba statiskt någon längre tid. Mjölksyra bildas och leder till spänningar och vi värsta fall värk och smärta.

Långvariga statiska positioner är alltså en faktor som påverkar hållningen negativt.

Utöver detta lägger vi oss till med vanor som på sikt riskerar att skapar en obalans i kroppen. Vissa muskler blir starkare och andra svagare beroende på hur du använder (eller inte använder kroppen), detta kan dra kroppen in i en annan position. Som exempel kanske ena eller båda fötterna börjar peka utåt eller höften roteras.

 Exempel på vanor som kan påverka hållningen negativt är:

• Monotona/ensidiga rörelser (golf, tennis eller annan idrott som belastar ensidigt)

• Att sitta med ena benet i kors över det andra

• Att bära handväskan på axeln

• Ha huvudet lätt framåtlutat (med blicken ner i mobilen)

• Bära barn på ena höften

Symptom orsakade av dålig hållning

Tidiga tecknen på att man tappat den naturliga hållningen kan vara försämrad balans eller att man känner sig stel. En känsla av att man måste stretcha för att komma igång på morgonen eller svårighet att böja sig ner för att ta på strumporna är inte ovanligt.

Andra kan uppleva att prestationen försämras. Plötsligt kanske du upplever att du springer långsammare än tidigare trots att inget hänt och träningsnivån är densamma.

Om man inte återställer den naturliga hållningen (och eliminerar eventuella hållningsovanor) finns risken att hållningen blir ännu sämre och leder till allvarligare symptom som t ex:

• Huvudvärk/migrän

• Nack/ryggsmärtor

• Ryggskott

• Tennis-/musarm

• Löpar-/hopparknä

• Hallux valgus

Förutom dessa smärtrelaterade symptom påverkar hållningen även hur väl kroppen kan fungera och prestera. T.ex sömnen, andning, blodcirkulation och inre organ påverkas av vilken kroppshållning vi har.;

Alla är vi olika och vissa får inga besvär av en dålig hållning överhuvudtaget, medans andra påverkas mer. Men för att summera så har alla mycket att vinna på att vara uppmärksam på tidiga symtom och optimera hållningen.

0
Din Varukorg
Scroll to Top