france swedish posture shop german swedish posture shop

30 dagars returrätt  nöjda kunder Säker betalning med Klarna  fri frakt  Snabba leveranser

Här hittar du nyheter, artiklar, tips på övningar för hemmaträning, smarta tips för en ond rygg och mycket annat i kategorin hållning, smärtlindring och hemmaträning. Vetenskapliga bevis stärker upp effekten av våra produkter. 

löpning

5 träningstips inför semestern

Kroppen mår som bäst när den får regelbunden fysisk aktivitet. Regelbunden aktivitet behöver självklart inte vara tunga svettiga gympass utan kan även vara sköna promenader i skogen eller utmed stranden i ett lugnt tempo.

Läs mer
Running

Sport och hållning

Det viktigaste när du tränar, om du vill ha resultat, är din hållning! En bra hållning bidrar till en ökad kroppskontroll, rörelseförmåga & prestation.

Läs mer
musarm

Förebygg musarm

Musarm börjar som molande värk i armen, men vad beror egentligen musarm på och vad kan du göra för att förebygga detta vanliga problem?

Läs mer
ont i ryggen

Ont i ryggen

Har du ont i ryggen pga ischias, ryggskott, diskbråck, nackspärr och ländryggssmärta? Ryggsmärta kan bero på många orsaker men leder i många fall till en jobbig vardag med sämre livskvalitet.

Läs mer
glad tjej

8 tips för bättre hållning

En bra hållning signalerar självförtroende och självklarhet: ”Här är jag!”. Det finns även många hälsofördelar med att dra tillbaka axlarna.

Läs mer
Little boy sitting in an airport departure hall and using his tablet

Barn och hållning

Många är vi föräldrar som oroligt och frustrerat tjatar om att sitta rakt i ryggen till våra barn som i timmar hukar över sina skärmar. Vi på Swedish Posture vet att god hållning och inre muskelstyrka när man växer bidrar till mindre framtida skador och smärta samt ger ett bättre självförtroende.

Läs mer
Pregnant belly

Graviditet och hållning

Din hållning förändras naturligt under graviditeten och speciellt under andra och tredje trimestern när magen och bysten växer och tyngdkraften förändras. Därför behöver hållningen stärkas för att undvika framtida skador och komplikationer.

Läs mer
couple running outdoors

Träning och hållning

En bra hållning bidrar till en ökad kroppskontroll och rörelseförmåga. En bra hållning avlastar dessutom leder för eventuella skador och slitage.

Läs mer
Team of teenage gamers plays in a multiplayer video game on pc in a gaming club.

E-sport och hållning

Långa timmar med repetitiva rörelser och statisk positionering. Dålig ergonomi, bristen på planerade pauser och fysisk aktivitet, stress, dålig livsstil. Det är verkligheten för många E-sportare. Låt Swedish Posture ändra det!

Läs mer
hemmakontoret

10 tips för hemmakontoret

Det har sedan 2020 blivit allt mer vanligare att jobba hemifrån och hemmakontoret ser ut att få stå kvar ett tag till för många, permanent för andra. Då det blir mer stillasittande när den tidigare naturliga vardagsmotionen uteblir ger vi dig 10 tips för hur du skapar en ergonomisk arbetsmiljö hemma.

Läs mer
ipad skärmtid barn

8 Tips barn och skärmtid

Barn och ungdomar som växer bygger upp och stärker skelett och muskulatur genom rörelse. Uteblir rörelsen eller blir rörelsen ensidig framför tex en dataskärm kan det innebära framtida smärta, dysfunktion men också motoriska och inlärningsutmaningar.

Läs mer
dålig hållning kontoret

Vilken hållningstyp har du?

En bra hållning är när det finns god balans mellan skelett, leder och muskler som skyddar kroppens struktur mot skada eller överansträngning. Viktfördelningen är jämn över kroppens olika delar och ingen struktur utsätt proportionellt för mer belastning än någon annan.

Läs mer
DÅLIG HÅLLNING

Vad är bra hållning?

Hur mycket betyder kroppshållning för dig? Har du tänkt över det? Tänker du på din hållning när du ska på jobbintervju eller när du ska på ett möte? Du kanske inte är medveten om din egen hållning men väldigt uppmärksam på andras.

Läs mer
woman doing exercises at home

Vardagsmotion

Man kan lätt förledas att tro att alla andra människor tränar, men sanningen är att det är få av oss som motionerar tillräckligt. De flesta av oss är mer eller mindre stillasittande, vilket påverkar vår hälsa negativt på en mängd olika sätt.

Läs mer
Businessman at the desk in his office stretching arms.

En dag på kontoret

Under en arbetsdag kan spänningsproblematik uppstå pga för mycket statiskt och stillasittande arbete framför datorn. Detta kan motverkas med god hållning och en vältränad muskulatur.

Läs mer
Male osteopath doing a postural evaluation

Experter

Se vad våra specialister säger om hållning och om att använda våra produkter som komplement till annan träning och rörelse för att få en bättre hälsa.

Läs mer
battre-hallning-static-dog

Hållningsträning

Genom att förbättra din dåliga hållning kan du bli av med envis smärta och värk eller jobba förebyggande för att förhindra att smärtan uppkommer.

Läs mer
Doctor examining a female patients back

Bevis

Resultat efter enbart 6 veckors användning! 3D Qinematic Posture Scans är vetenskapliga tester som mäter effekterna före och efter användning av Swedish Postures produkter. Hitta din hållningstyp och se vad som rekommenderas för dig.

Läs mer
Shape
Shape
0
Din Varukorg
Scroll to Top